Нудъли ширатаки в класическа спагети форма. Приготвят се от ядливите корени на растението конджак (Amorphophallus konjac). Конджак нудълите са веган продукт, който не съдържа глутен и лактоза. Използват се като диетична храна, тъй като са с ниско съдържание на въглехидрати, богат на фибри и с високо естествено съдържание на глюкоманан (полизахарид). Много лесни за приготвяне - готови са за консумация само за 2 минути. Могат да се добавят в супа или овкусете с любимия си сос за паста.
Начин на употреба - изсипете съдържанието на пакета в купа и залейте с гореща вода. Изчакайте 2-3 минути и отцедете. Добавете любимия си сос, нарязани зеленчуци, късчета месо или морски дарове.
Съставки: вода, конджак на прах (4%), регулатор на киселинността: калциев хидроксид.
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 8 / 34 |
Въглехидрати (г) | 0 |
от които захари (г) | 0 |
Мазнини (г) | 0 |
от които наситени (г) | 0 |
Протеини (г) | 0,1 |
Сол (г) | 0 |