Български продукт Овче Кисело Мляко А2 Пълномаслено от Ферма Багри
Годно до: 19/09/2025
Продукт изцяло произведен от овче мляко А2 на пасищно отглеждани животни в района на местност Трояне, природен парк "Персина". Крема сирене Багри се прави по авторска рецепта и съдържа цели 4 пробиотика. Подходящ е както за филийки, така и за кулинарни експерименти!
А2 млякото съдържа само А2-бета-казеин – млечен протеин, който се смята за по-лесен за храносмилане в сравнение с обикновеното краве мляко, което съдържа и А1 протеин. Овчето мляко по природа е източник само на А2-бета-казеин, което го прави естествено подходящо за хора с чувствителност към стандартно мляко (но не при лактозна непоносимост).
Съставки: овче мляко, закваска, сол, lactobacillus bulgaricus, streptococcus thermophilus, lactococcus cremoris и lactococcus diacetylactis
За Фермата: Ферма Багри се намира в Природен парк "Персина", в землището на Белене. Отглеждат се пасищно над 350 овце от породата Лакон в непосредствена близост до лозов масив и акациева гора. Идеята за фермата се основава на принципите на движението Slow Food за качествена, чиста и честна храна. Мечтата на собствениците семейство Николови е да предлагат занаятчийските млечни продукти, които се правят по стари рецепти на майстори-технолози с много любов и внимание. Млякото е с много висока масленост и не подлежи на обработка с висока температура, за да запази всички полезни хранителни стойности, от които организмът ви се нуждае!
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 182,5 / 760 |
Въглехидрати (г) | 3,21 |
от които захари (г) | 3,21 |
Мазнини (г) | 12,5 |
от които наситени (г) | 8,75 |
Протеини (г) | 14,29 |
Сол (г) | 0,82 |