Искрящ рубинено-червен цвят. Ароматът е плетеница от подправки, червени горски плодове и дъх на кожа. Вкусът гали небцето, със своята мекота, сладост, елегантност и изящен обем. Финалът е фин и дълготраен.
Сортов състав: Мавруд – 100%
Алкохолно съдържание: 14.50% vol
Ръчен гроздобер в касетки, внимателно селектиране на гроздето. Алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша, ферментация и последваща мацерация с твърдите частици. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225 л. 70% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 6 месеца.
Виното се съчетава много добре със сирена, сушени меса или лазаня, печени меса.
Температура на консумация: 18⁰-20⁰ C
Производител: Katarzyna Estate
Страна на произход: България