Български продукт Багета Магре с Масло и Чесън Замразенa
Годно до: 01/08/2026
Шабленската капия е червена чушка, традиционно отглеждана по Северното Черноморие на България, в района на общините Шабла, Каварна, Балчик и Генерал Тошево. Регионът се отличава с плодородна черноземна почва, горещо слънчево лято, дълга мека есен и въздух, носещ влагата на Черно море. Тези географски и климатични характеристики създават условия за растеж на неповторими с вкусовите си качества зеленчуци. Червените чушки, отглеждани в района, са характерни с висока плътност, захарност, изключително приятен аромат и могат да бъдат определени като уникален български продукт.
Съставки: Червена капия, печена, белена (възможно е съдържание на минимално количество люспи).
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 37 / 155 |
Въглехидрати (г) | 6,55 |
от които захари (г) | 3,4 |
Мазнини (г) | 0,63 |
от които наситени (г) | 0,00 |
Протеини (г) | 1,20 |
Сол (г) | 0,02 |