Начин на приготвяне: замразените пелмени се слагат във вряла вода и се оставят докато водата заври отново и пелмените не изплуват на повърхността. След това котлонът се намаля на средно ниво и пелмените се варят докато омекнат, 5-6 минути. С решетъчна лъжица извадете пелмените от тенжерата, добавете масло и поднесете горещи.
Съставки: тесто: 45% (пшенично брашно, вода , яйца, слънчогледово олио, сол). кайма: 55% (пилешко месо 70%, лук, сол, черен пипер).
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 188 / 785 |
Въглехидрати (г) | 20,6 |
от които захари (г) | 10 |
Мазнини (г) | 8,7 |
от които наситени (г) | 1,8 |
Протеини (г) | 11,7 |
Сол (г) | 0,2 |
Продукти от Берьозка
Подобни в тази категория
Български продукт Пелмени с Пилешко
1 кгГодно до: 29/01/2026
16,99 лв.8,69 €