Български продукт Брашно Бяло Пшенично на Каменна Мелница Екосем
Годно до: 21/07/2026
За да се получи бяло брашно с пухкава структура, се използва био пшеница, отгледана в България. Смила се на пълнозърнесто брашно, а от него се отсяват с най-финото сито всички трици. Резултатът е бяло брашно с характерен леко кремав цвят. БЕЗ никакви изкуствени добавки, избелители и консерванти.
Собствената каменна мелница на Екосем смила пшеницата бавно, без да я загрява, запазвайки в максимална степен всички полезни съставки. Зърното влиза в контакт само с естествените материали - камъните, които са изградени от същите елементи, от които е и почвата.
Брашното съдържа всичките ценни масла от зародиша, фибрите от триците и протеина от ендосперма на зърното.
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 354 / 1481 |
Въглехидрати (г) | 71 |
от които захари (г) | 0 |
Мазнини (г) | 1,9 |
от които наситени (г) | 0,3 |
Протеини (г) | 13,3 |
Сол (г) | 0 |