НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН
Този органичен чипс не е пържен и съдържа само полезни съставки.
Печен със здравословно рапично олио. Така приготвен, чипсът ни е бързо усвоим от организма и зареждащ с енергия. Бърза и здравословна закуска!
Картофът произлиза от Южна Америка, вероятно от района, заеман от днешните Перу, Боливия и Чили. Картофите съставляват важна част от културата на Андите и фермерите отглеждат много разновидности, притежаващи голямо разнообразие на цветове и форми. Те се разпространяват в останалата част на света след контакта на европейците с Америка в късния 15 и ранния 16 век. В Южна Америка се срещат над 200 диворастящи вида.
Картофите имат високо съдържание на въглехидрати и съдържат белтъчини, минерали (особено калий) и витамини, включително витамин C. Прясно извадените картофи съдържат повече витамин С от съхраняваните дълго.
Младите картофи имат предимството, че съдържат по-малко токсични химикали. Тези картофи са чудесен хранителен източник. Обелени, дълго съхраняваните картофи имат по-малка хранителна стойност, въпреки че все още съдържат калий и витамин С.
* от контролирано биологично земеделие.
Хранителни стойности за 100 г
Калоричност 1809 kJ / 429 kcal
Мазнини 12,00 g, от които наситени мастни киселини 2,50 g
Въглехидрати 75,00 g, от които захари 2,00 g
Фибри 2,50 g
Протеин 4,10 g
Сол 2,00 g
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 429 / 1809 |
Въглехидрати (г) | 75 |
от които захари (г) | 2 |
Мазнини (г) | 12 |
от които наситени (г) | 2.5 |
Протеини (г) | 4.1 |
Сол (г) | 2 |
Влакнини (г) | 2.5 |