Скариди 60/80, Бланширани, размразени, Litopenaeus vannamei
Скаридите са много богати на минерални вещества и витамини. Те съдържат витамини от В групата и не съдържат почти никакви мазнини, но за сметка на това белтъчините в тях са много. В скаридите има голямо количество калций, калий, йод и цинк. Те са много богати и на витамин Е, който предотвратява стареенето на клетките.
Могат да се консумират печени на скара, варени, задушени, панирани или пържени. Основно правило при подготвката им е да не се преваряват, защото месото става твърдо и безвкусно. Готовите скариди изплуват на повърхността след не повече от 8-10 минути.
Алергени: ракообразни
Метод на улов: Аквакултура
Условия за съхранение: при температура от -2° до +2°C
Опаковано в защитна атмосфера с опаковъчни газове, Е290 (въглероден диоксид) и Е941 (Азот)
Да се обработва 5 мин. след отваряне на опаковката. Да се консумира след термична обработка!
Пакетирано от: "Морски дар 09" ЕООД, гр. София
*Да се консумира един ден преди срока на годност посочен на етикета на продукта.
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 90/377 |
Въглехидрати (г) | 1.8 |
от които захари (г) | 0 |
Мазнини (г) | 1 |
от които наситени (г) | 0.5 |
Протеини (г) | 22 |
Сол (г) | 0.46 |