Сирене Равногор Краве

800 г

Срок на годност: 13/04/2021

Марка: Равногор

Произход: България

Продуктов код: 400178

Свежи млечни продукти за най-вкусните моменти! Продукти, които пазят в себе си усещането за дъхавите билки от тучните ливади на магичната Родопа планина!  Екологично чисти, произведени на 1300 метра надморска височина. Продуктите зреят в специфичните климатични условия на Родопите – едно от най-чистите и запазени природни кътчета в Европа. Създавани с любов и внимание, те са полезна и здравословна храна за Вас и близките Ви.

Богатият вкус и аромат на сиренето се обуславят от млякото на типичните за района породи животни, пасящи по тучните ливади, осеяни с билки.

100% натурален продукт без консерванти и добавки

Съставки: пастьоризирано краве мляко, закваска, мая, сол

Хранителни стойности в 100 г:  
Енергийност 264 ккал/ 1104 kJ
Мазнини 22 г
от които наситени мастни киселини 14,6 г
Въглехидрати 1,2 г
от които захари 1,2 г
Белтъци 14,2 г
Сол 3-4 г

За мандрата: Мандрата в с. Равногор е построена през 1927г. Приемник на старата мандра е млекопреработвателното предприятие на фирма “Равногор“ ООД, в което се произвеждат млечни продукти кашкавал, сирене, масло, извара, пушени и топени сирена от свежо планинско мляко. От април 2009г. предприятието е одобрено като отговарящо на изискванията за производство на храни в Европейския съюз. Най-високото разположено млекопреработвателно предприятие в България на 1330м. надморска височина в Родопа планина. Според публикуваната карта на NASA на замърсеност на въздуха, с. Равногор е район с най-чистия въздух в Европа. Това са идеалните фактори за производство на екологична чиста продукция.

Всеки ден в Мандра Равногор се доставя прясно мляко от региона на Баташкия дял на Родопа планина. Кравите пасат по цял ден из тучните поляни, осеяни с билки. Мандрата разполага с модерно технологично оборудване, като традиционните методи за производство на сирене и кашкавал се спазват стриктно повече от 100 г, включвайки специфичен ръчен труд и майсторство. Количествата не са големи, а млечните продукти с етикет „Равногор“ не съдържат консерванти, подобрители и сухо мляко.  За добиването на 1 кг краве кашкавал влагаме около 10 литра сурово мляко.  За добиване на 1 кг краве сирене влагаме около 6.5 литра мляко.