You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

Коктейл Сакетини рецепта

Рецепта за коктейл Сакетини

Ефектен коктейл за парти с азиатска тематика или романтична вечеря за двама с гьоза, темпура или суши.

Cocktail Recipe
Сакетини-коктейл

Kоктейл Сакетини

serve

1 коктейл

timer

8 минути

shaker

Средна

Продукти

  • 45 мл Водка Koskenkorva Оригинал
  • 45 мл Саке Ichiban Shizuku
  • 7,5 мл Био Сироп Sunny Bio Агаве Туба
  • Парче краставица

Начин на приготвяне

Намачквате парче краставица в шейкъра, добавяте сакето, водката и сиропа и шейквате добре с много лед.

Прецеждате в изстудена мартини чаша.

Няколко тънки резена краставица могат да плуват отгоре за украса и още аромат

Необходими аксесоари

Мартини чаша

Необходими продукти

Традиционната японска напитка, сакето, тепърва пробива у нас, но отдавна е призната от световната барманска общност като „феноменално добър отборен играч“ в много коктейли. Вероятно възпиращи фактори са леко странния, възкисел вкус, относително високата му цена и слабичкия (за българските представи) градус – около 15%, но сакето е изцяло натурален, чист продукт и неминуемо ще оцените екзотичния му чар в една тематична вечеря със суши или дори китайска кухня (тъй като то се пие и в части от Китай, най-вече на юг). Понякога наричано „оризово вино“, понякога - „оризова бира“, то се вари (като бирата) и ферментира от специален сорт ориз и вода, като може да е по-сухо, по-сладко, по-тежко или по-леко. Многообразието от саке се допълва от версии, правени из цяла Югоизточна Азия и дори САЩ, но... нека започнем дългия път в тази територия с една малка крачка. О, да, на 1 октомври се празнува Световният ден на сакето. И така, предлагаме ви едно ефектно саке-тини, в което една добра, чиста водка засилва градуса, без „да краде“ от вкуса и аромата на сакето, а краставицата добавя свежест и аромат. Коктейлът е изобретен през 2004 г. от барманката Лиса Бол в Лондон. 

Cocktail button