Рецепта за Пикантен рамен с пилешко
4 порции
60 минути
Лесна
Продукти
- 300 г пилешко филе, охладено
- 200 г гъби шийтаке, пресни
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. чесън на прах
- 1 с.л. лют червен пипер
- 50 г джинджифил
- 4 с. л. оризов оцет
- 2-3 броя пок чой
- 4 яйца
- 40 мл соев сос
- сусам за поръсване
- сол и черен пипер на вкус
- 200 г нудли
- 10 г масло
- 1 л вода
Начин на приготвяне
Нарежи пилешкото месо на ситно и задуши в зехтин. Добави чилито, чесъна на прах и разбъркай. Добави 1 л вода, соевия сос и оризовия оцет/мирин/ и остави да къкри на слаб огън. Нарежи лука, чесън и настържи джинджифила. Задуши ги на тиган в зехтин, добави към тях гъбите и разбъркай добре. Добави зеленчуците към тенджерата с бульона. Добави нудлите и намали огъня още малко, за да не се преварят. Задуши пок чоя в масло на тиган и го добави към рамена. Премахни от котлона. Разоредели продуктите в купа и добави от бульона. Поширай яйца и ги аранжирай в чинията. Поръси със сусам и сервирай.