You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

Пикантен рамен с пилешко
Пикантен рамен с пилешко

Рецепта за Пикантен рамен с пилешко

timer

4 порции

timer

60 минути

Лесна

Продукти

  • 300 г пилешко филе, охладено
  • 200 г гъби шийтаке, пресни
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. лют червен пипер
  • 50 г джинджифил
  • 4 с. л. оризов оцет
  • 2-3 броя пок чой
  • 4 яйца
  • 40 мл соев сос
  • сусам за поръсване
  • сол и черен пипер на вкус
  • 200 г нудли
  • 10 г масло
  • 1 л вода
Пикантен рамен с пилешко

Начин на приготвяне

Нарежи пилешкото месо на ситно и задуши в зехтин. Добави чилито, чесъна на прах и разбъркай. Добави 1 л вода, соевия сос и оризовия оцет/мирин/ и остави да къкри на слаб огън. Нарежи лука, чесън и настържи джинджифила. Задуши ги на тиган в зехтин, добави към тях гъбите и разбъркай добре. Добави зеленчуците към тенджерата с бульона. Добави нудлите и намали огъня още малко, за да не се преварят. Задуши пок чоя в масло на тиган и го добави към рамена. Премахни от котлона. Разоредели продуктите в купа и добави от бульона. Поширай яйца и ги аранжирай в чинията. Поръси със сусам и сервирай.

Cocktail button