You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

лимончело-бразука-ремеди-рецепта

Рецепта за коктейл Лимончело бразука ремеди

Бразилско-италианска колаборация с много вкус, настроение и ярки слънчеви цветове!

Cocktail Recipe
лимончело-бразука-ремеди-коктейл

Kоктейл Лимончело бразука ремеди

serve

1 коктейл

timer

8 минути

shaker

Средна

Продукти

  • 50 мл кашаса Sagatiba Pura
  • 20 мл Ликьор Marcati Лимончело
  • 20 мл Aperol
  • 30 мл фреш от лимон
  • 3-4 листенца босилек
  • 1 белтък от яйце

Начин на приготвяне

Босилекът се намачква в шейкъра, добавят се всички елементи и се прави „сух“ шейк – за да даде белтъкът хубава, гъста пяна.

Добавя се лед и се шейква втори път, а после се прецежда в красива купе чаша.

Лимонова шайба за украса.

Необходими аксесоари

Шейкър

Чаша купе

Необходими продукти

Кашаса

Лимончело

Лимон

Аперол

Яйца

Босилек

Лимонът, този свеж жълт участник в толкова много коктейли, определено заслужава повече от нашето внимание, още повече, че той си има... свое персонално питие – Лимончелото! Изкушаващият яркожълт сладък ликьор е специалитет на южна Италия, по-точно – региона около залива на Неапол, Амалфи и Сицилия. Обикновено се сервира като леденостуден дижестив след вечеря и е вторият по популярност ликьор (аперитив/дижестив) в Италия, след Campari.

Точният му произход е спорен и до днес, но се върти около началото на 20-и век. Това едва ли е най-важното, по-съществено е, че в тази част на Италия виреят първокласните лимони от сорта Femminello St. Teresa, известни още като лимони „Соренто“ или „Сфусато“. Тяхната кора, накисната в пречистен спирт (и нейните масла) дава уникалния цвят и аромат на лимончелото, като процентното съдържание на захар (от добавения сироп) може да варира. Алкохолът му варира (особено при домашните версии), но обикновено е около 30%.

И понеже имаме тази слънчева отправна точка, избрахме един рядко интересен (и вкусен!) коктейл, който хвърля мост чак отвъд Атлантика! А именно – Brazuka Remedy. Гениално „бразилско лекарство“ срещу лошо настроение.

Разговорно, „бразука“ значи „нещо, което идва от Бразилия“ и виновна за това е любимата ни кашаса. (Футболните фенове може би помнят, че така се казваше и топката за Световното през 2014 г., когато Германия победи Аржентина с 1:0 на финала на „Маракана“.)

Великата идея да се смеси лимончело с кашаса се надгражда с друг популярен „италианец“, аперола – който внася и ароматни нюанси и... още много цвят, фрешът от лимон малко укротява сладостта, босилекът ухае, а белтъкът увенчава творбата ви с пухкава пяна! Това е италиано-бразилска феерия, която разказва за слънце, плажове и море...

Cocktail button