You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

Коктейл Ирландска Мимоза рецепта

Рецепта за коктейл Ирландска Мимоза

Както гласи шегата около Деня на Св. Патрик, „във всеки един от нас живее по един ирландец“. Ето чудесен коктейл, с който си струва да полеем този безспорен факт.

Cocktail Recipe
Ирландска Мимоза-коктейл

Kоктейл Ирландска Мимоза

serve

1 коктейл

timer

5 минути

shaker

Средна

Продукти

  • 20 мл Джин Glendalough Wild Botanical
  • 20 мл Ликьор Marcati Лимончело
  • 80 мл Сайдер Magners Ябълка 4,5%

Начин на приготвяне

Шейкваме джина и лимончелото с лед.

Сипваме в пълна с лед висока чаша. Доливаме сайдера и леко разбъркваме.

Ябълково “ветрило“ (филиран на тънко резен ябълка) или лимонов туист, за гарниране.

Необходими аксесоари

Колинс чаша

Необходими продукти

Сайдер

Писал съм и друг път, че българите и ирландците имат много общи допирни точки – от дългите и кръвопролитни борби за национална независимост до страстната любов към музиката, танците и... алкохолните напитки. В този контекст вярвам, че един типичен ирландски коктейл ще намери топъл прием сред родната публика.

При по-развинтена фантазия тук можем да намерим прилика с... мимозата (портокалов сок и шампанско), тъй като имаме чудесния ефект от комбинацията на плодов аромат и мехурчета. Но... просто заменяме портокала с ябълка и лимон и вместо мехурчета от шампанско имаме балончета от сайдер. След това джинът добавя забележителна дълбочина и сложност. Слюноотделяте ли вече?

За този коктейл е препоръчителен джин в стила Лондон Драй, но ние ще вземем един много интересен „ирландец“, Glendalough Wild Botanical, който ще качи вкуса на друго ниво с ярките си растителни нотки. След това лимончелото добавя ярки аромати на лимон, които ще ви пренесат до крайбрежието на Амалфи, а сайдерът... Какъв друг, освен оригинален ирландски сайдер Magners? Този вкусен сайдер все още се прави от 17 сорта ябълки, отглеждани в Клонмел, окръг Типерари, по един и същи начин, както от 1935 г. насам. Той е пълен с вкусни ябълкови акценти, сладки, тръпчиви и ароматни – и то все на правилните места и в точните моменти.

Заедно тези три съставки ви дават коктейл, който е мехурчест и богат, но плодов и ярък. Вкусно!

Cocktail button