You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

Яйца Бенедикт с розов Холандез
Яйца Бенедикт с розов Холандез

Рецепта за Яйца Бенедикт с розов Холандез

timer

2 порции

timer

30 минути

Средна

Продукти

  • 4 яйца
  • 2 бриош питки
  • 200 г бекон
  • 100 г майонеза
  • 180 г краве масло
  • 3 жълтъка
  • 2 с.л. хладка вода
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. бял пипер
  • 30 мл сок от червено цвекло/за боядисване/
Яйца Бенедикт с розов Холандез

Начин на приготвяне

Започни със соса като разтопиш маслото. Разбъркай жълтъците с водата и лимоновия сок, добави сол на вкус и белия пипер. На водна баня загрей жълтъците при непрекъснато бъркане. Бавно добави маслото като не спираш да бъркаш. Накрая добави сока от червено цвекло, ако искаш сосът да е по-тъмен и наситен може да увеличиш количеството. Остави го настрана и запечи бекона до златисто.

Поширай яйцата като предварително ги прецедиш с цедка, за да отделиш течната част на белтъка. Загрей тенджера с вода до кипване. Завихри водата с лъжица и внимателно постави яйцето в средата на водовъртежа. Изчакай около три минути и извади яйцето. Направи същото и с останалите яйца.

Разрежи питките наполовина и ги намажи с майонеза. Добави няколко резена от бекона и по едно поширано яйце върху всяка питка. Залей с розовия сос Холандез. Може да гарнираш със свежа салата или зеленчуци по избор.

Cocktail button