You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

Бранкамента-Минтоник-рецепта

Рецепта за коктейл Бранкамента Минтоник

Опитайте любимата напитка на Мария Калас!

Cocktail Recipe
Бранкамента-Минтоник-коктейл

Kоктейл Бранкамента Минтоник

serve

1 коктейл

timer

8 минути

shaker

Средна

Продукти

  • 50 мл Ликьор Brancamenta
  • 1 чаена лъжичка кафява захар
  • 20 мл фреш от лайм
  • 150 мл Тоник The London Essence Original Indian
  • китка свежа мента

Начин на приготвяне

Шейкваме с лед ликьора, фреша и захарта.

Наливаме в пълна с лед висока колинс чаша.

,

Доливаме тоника, разбъркваме леко и бодваме китката мента отгоре.

Необходими аксесоари

Шейкър

Необходими продукти

Този ментов полугорчив ликьор е една от най-популярните италиански напитки, като се прави от същите билки, подправки и корени като фернета Branca, но се добавя и захар, и ментово масло. Идеален е за всеки сезон като освежаващ аперитив или диджестив, върху лед, или смесен с лимон/ лайм или безалкохолни напитки (тъй като е порядъчно силен, 28%). Описват го като „ментово амаро“, с нотки на шоколад, цитруси и билкова пикантност.

Правилното изписване е като една дума, BRANCAMENTA, но за да се намести името в етикета, е разделено на две и това става популярното произнасяне.

Раждането му (почти) се приписва на оперната дива Мария Калас, която обичала да пие своя фернет с ментов сироп и тази „мода“ бързо заразила светските и арт среди през 60-те години. Дестилерията на братя Бранка реагирала своевременно, като пуснала своя продукт през 1965 г. и успехът бил моментален!

В коктейлите обаче трябва да внимаваме, тъй като силният ментов вкус и аромат на Brancamenta имат тенденцията да доминират над всичко – тъй че съставките и пропорциите ни е добре да бъдат прецизно подбрани. Затова се спираме на нещо пределно просто – Min-tonic, който чудесно експлоатира катализиращия ефект на газираната напитка върху силния вкусов профил на ликьора. Лимонът си е абсолютно на мястото, а захарта все пак поуспокоява нещата...

Cocktail button