You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

Бърбън-рики-рецепта

Рецепта за коктейл бърбън Рики

Този освежаващ задокеански коктейл е изненадващо вкусен и лесен за правене. Жанрът “Рики“ (rickey) всъщност значи „всеки коктейл, съдържащ някакъв алкохол, сок от лайм, захар и сода“.

Cocktail Recipe
Бърбън-рики-коктейл

Коктейл Бърбън Рики

serve

1 коктейл

timer

10 минути

shaker

Лесна

Продукти

  • 60 мл Four Roses
  • 30 мл фреш лайм (1/2 плод)
  • 10 мл кленов сироп Maple Joe
  • 150 мл газирана вода San Benedetto

Начин на приготвяне

Във висока чаша (хайбол) сложете лед, раздрусайте здраво бърбъна, фреша от лайм и кленовия сироп в шейкър с лед, налейте и добавете отгоре содата

Леко разбъркване и резен лайм за украса


Необходими продукти

Нашият прочит на американската рецепта ще е с бърбън Four Roses, който отлежава поне 5 години в дъбови бъчви и има приятен, плътен и мек вкус, плюс доста дълъг финал. Отлично ще се справи и Jim Beam.

Малкият „трик“ тук идва от... кленовия сироп, който превъзходно балансира киселото от лайма, а и дава интересни нюанси на вкус и аромат. Не се мръщете на цената, той ще ни послужи в много коктейли, а и палачинките на децата няма да го отхвърлят. И накрая – най-добре е да вземем газирана вода с ниска минерализация и хубав вкус, която отваряме в момента.

Cocktail button