От фермата до твоята врата

Фермерски и занаятчийски продукти

Тъй като все повече хора започнаха да търсят качествени и здравословни земеделски продукти и фермерски стоки, решихме да превърнем това в наша мисия - да обърнем специално внимание на малките български производители и да подпомогнем техните усилия на масата ни да присъства вкусна и полезна храна, родно производство.

В категорията Фермерски продукти събираме плодове и зеленчуци, млечни и месни продукти, които отговарят на всички необходими изисквания и регулации; стопанства, които са преминали необходимите тестове за контрол и притежават сертификати, гарантиращи качеството на продуктите. В същото време те са създадени от хора, които влагат цялата си любов към земята, за да произведат бутикови продукти. Обикновено това става в малки ферми и стопанства, в закътани български планински местенца и поля, където цикълът на производство е затворен – всичко се прави на място, преработва се по автентични методи и се получава продукт, който да е максимално близък до традиционните вкусове, запазени през вековете. Често тези продукти се свързват с натуралната храна, произведена в малки количества, следвайки естествените сезони и процеси за растеж, без изкуствени съставки и с минимални преработки.

Тук можете да намерите продукти на малки семейни ферми, всяка запазила своите фамилни традиции за производство на храна, които да ни върнат обратно онези позабравени вкусове и аромати от нашето детство – ароматът на градински домат, вкусът на истинското мляко, колбасите от истинско месо, които висяха в къщите на село, където прекарвахме ваканциите.

Традиционно нашите дядовци и баби са съхранявали и обработвали продуктите чрез естествени процеси като сушене, ферментация, опушване, осоляване и др., които се прилагат активно и днес от нашите фермери. Това в пълна сила важи и за прилагането на устойчиво земеделие без изкуствени торове, пестициди и хербициди. Пасищното отглеждане прави животните по-здрави, а месото – в пъти по-полезно.

Защото произвеждането на храна е занаят, който се предава през поколенията. Все повече млади хора успяват да възобновят голяма част от ръчните процеси и технологии, които нашите деди са използвали, и да предадат вкусната и полезна храна и на децата ни. А нашата мисия е да помогнем тези продукти да достигнат до всеки дом и семейство!

Виж всички продукти от фермата >>