Средиземноморска лазаня със спанак и сирена

Представяме ви страхотна рецепта за Средиземноморска лазаня със спанак и сирена - чудесна идея за вечеря!

Съставки за 4-6 порции:

Пресен босилек
750-800г доматен сос
60г нарязани маслини /подсушени/
1 чаша вода
420г сирене рикота
2 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици сушен риган
9 кори за лазаня (без предварително готвене)
450г нарязана моцарела
110г фета сирене
250г замразен спанак /подсушен/


1. В средна купа смесете доматения сос, маслините и водата и разбъркайте добре. В друга средна купа смесете сиренето рикота, лимоновия сок и ригана.

2. В стъклена купа за печене, на дъното разнесете малко от доматената смес. Отгоре сложете: 3 кори за лазаня, 1/3 от сместа с рикотата, 1/3 от моцарелата, 1/3 от фета сиренето и 1/3 от спанака.

3. Направете наслояването с 1/3 от доматения сос, 3 кори за лазаня, 1/3 от сместа с рикотата, 1/3 от моцарелата, 1/3 от фета сиренето и 1/3 от спанака. Направете и последния ред с 1/3 от доматения сос, 3 кори за лазаня, останалата смес, спанака и сирената.

За по-търпеливите! Покрийте купата с фолио и оставете да престои в хладилника за 12 ч.

4. Загрейте фурната до 180 градуса. Премахнете фолиото (ако сте оставили да престои) и печете 35 минути. Поръсете с малко моцарела или пармезан. Печете още 15 до 20 минути. Оставете да престои 15 минути преди сервиране.

Повече Средиземноморски продукти може да разгледаш тук>>