
Авокадово масло за кулинарни цели.
Студено пресованото авокадово масло се получава от месестата пулпа на плода.
Маслото има тъмнозелен цвят, леко земен аромат и характерен вкус.
Притежава хранителните характеристики на плода авокадо, източник на антиоксиданти и витамини А, В1, В2 и D.
Богато е на незаменими мастни киселини и минерали.
Подходящ избор при готвене на висока температура - пържене, паниране, поради високата си точка на димене. Веган.
Начин на употреба: използвайте за овкусяване на салати, за приготвяне на маринати, за задушаване на зеленчуци. За гарниране на студена супа гаспачо, домашна пица или препечени филийки.
Съставки: 100% студено пресовано авокадово масло
| Хранителни стойности за | 100 g |
|---|---|
| Енергийност (kcal/ kJ) | 900 / 3762 |
| Въглехидрати (g) | 0 |
| от които захари (g) | 0 |
| Мазнини (g) | 100 |
| от които наситени (g) | 15 |
| Протеини (g) | 0 |
| Сол (g) | 0 |