Чоризо Loriente Резерва Слайс
Годно до: 09/12/2025
Чоризото е пикантен колбас от свинско месо, произхождащ от Испания и Португалия. Основна подправка за приготвянето на Чоризо е червеният пипер, който придава на колбаса специфичен вкус и червеникав цвят. При производството на този продукт е вложено 50% свинско месо тип Duroc. То има индекс на протеини и витамини, който е много по-висок от този на конвенционалното свинско месо. Освен това е много ценно поради високия си резултат за инфилтрация на мазнини (мрамориране). Характеризира се с по-интензивен вкус, тъмно розов цвят и висока сочност на месото.
Съставки: Свинско месо и мазнина, сол, подправки и екстракт от подправки, соев протеин, декстрин,декстроза, стабилизатор (E-450iii), антиоксидант (E-316), консерванти (E-252) E-120
| Хранителни стойности за | 100 g |
|---|---|
| Енергийност (kcal/ kJ) | 397 / 1661 |
| Въглехидрати (g) | 1,3 |
| от които захари (g) | 0,5 |
| Мазнини (g) | 31,6 |
| от които наситени (g) | 11,3 |
| Протеини (g) | 27,7 |
| Сол (g) | 3,8 |