Животните на Dehesa Baron de Ley, са прасета 100% и 75% порода иберико, отглеждани свободно по пасищата на югозападна Испания и хранени изключително с жълъди (bellotas). Произходът и храненето на животните са ключовите фактори за качеството на хамона.
Всяко животно разполага с 2 до 3 хектара дееса (Dehesa) – тип пасищна гора, за да се храни с 12-15 кг жълъди за всеки натрупан килограм. Свободното движение на животното и естествената способност на прасето иберико да натрупва мазнини в мускулите си, прави месото им особено сочно, с плътна текстура, като същевременно разкрива прочутите ядкови аромати и вкусове.
Сушилните се намират в район с меки лета, което позволява да се използва по – малко сол като консервант. В резултат се получават деликатен баланс от сладък умами вкус от жълъдите и естествено ниско съдържание на сол.
Dehesa Baron de Ley принадлежи към DO Dehesa de Extremadura – най – строгата регулация за произход в Испания, която стриктно следи целия процес на производство и гарантира превъзходното качество на продукта.
Интензивен вкус с нотки на чесън и послевкус вкус на пипер.
Изработен от внимателно подбрано месо, от което са премахнати мазнините и нервите. Всяко парче е поставено в натурална обвивка и мариновано с пипер, индийско орехче и бяло вино.
Зрее минимум 4 месеца.
Съставки: нетлъсто свинско месо от иберийски прасета, хранени с жълъди, сол, пушен червен пипер, чесън, подправки, мляко на прах, декстрин, декстроза, емулгатори: E-450i, E-450 iii, E-451i, захари, антиоксиданти: E-301, E - 331iii, E-325, E-320, E-321, E-310; консерванти: E-252 и E-250. Неядлива обвивка.
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 534/2235 |
Въглехидрати (г) | 4,8 |
от които захари (г) | 3,9 |
Мазнини (г) | 47,0 |
от които наситени (г) | 19,8 |
Протеини (г) | 23 |
Сол (г) | 4,2 |