Условия на съхранение: Да се съхранява в затворена опаковка на сухо и чисто място, без пряка слънчева светлина, при температура 0-25°С и относителна влажност на въздуха до 75%. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Указания за употреба: Брашното от елда има характерен плътен и земен вкус, поради което е подходящо за приготвяне на тестени изделия, солени и сладки печива, в съчетание с други видове брашна (около 50%). За приготвяне на безглутенови рецепти може да се използва самостоятелно или в съчетание с други видове безглутенови брашна или нишестета.
Нашето предложение:
ПАЛАЧИНКИ ОТ ЕЛДА
В Бретан автентичните солени палачинки се приготвят с брашно от елда и се пълнят с всичко, което желаете.
Подходяща напитка: Ябълков сайдер
РЕЦЕПТА
Необходими продукти:
1 1/4 чаши брашно от елда
3 големи яйца
1/4 чаша растително олио или масло + допълнително за намазване на тигана, в който ще ги пържите
3/4 чаша обезмаслено мляко
1 1/4 чаши (или повече) вода
1/4 чаена лъжичка сол
Тези елегантни палачинки от елда се комбинират страхотно както със солени, така и със сладки пълнежи. Много са лесни за приготвяне. Единственото, за което трябва да внимавате, е да не ги прегорите по време на пържене.
Начин на приготвяне:
Стъпка 1. В средно голяма купа поставете брашното. Добавете яйцата, олиото или разтопеното масло, млякото, водата и солта. Разбъркайте добре до получаване на гладка хомогенна смес. Ако е прекалено гъста, добавете още малко вода.
Стъпка 2. Загрейте предварително намаслен тиган с диаметър около 25 см и изпържете палачинките до златисто от двете страни. Времето за пържене от всяка страна е около 30-45 секунди.
Стъпка 3. Гарнирайте според вкусовите си предпочитания.
Палачинките могат да се приготвят един ден предварително, но ги дръжте покрити в хладилник. Достатъчно е на следващия ден да ги подгреете и гарнирате по Ваше желание.
Хранителни стойности за | 100 g |
---|---|
Енергийност (kcal/ kJ) | 365/ 1528 |
Въглехидрати (g) | 71,0 |
от които захари (g) | 1,6 |
Мазнини (g) | 3,2 |
от които наситени (g) | 0,68 |
Протеини (g) | 12,9 |
Сол (g) | 0,1 |