Мек, ароматен, с вкус на италиански лешници, Nocciolata е истински грях, който е лесно да бъде опростен. Всички съставки идват от биологично земеделие. В традиционното производствено предприятие Rigoni суровините са точно подбрани, търпеливо и умело смесени, докато не се постигне перфектният вкус. Намазва се на тънка филийка хляб за вкусна закуска или може да послужи за слепване на сладки, за кексове, палачинки, сладолед и много други, Nocciolata бързо се превръща в навик.
Rigoni di Asiago е фамилно предприятие, превърнало се в една от най-успешните компаний за био конфитюри, какаови кремове и мед в Италия. Всичко започва през 20-те години на миналият век когато баба Елиза превръща своята страст, свързана с пчеларството в една истинска работа, давайки началото на една невероятна история, която продължава да се пише вече 100 години. За да съхрани оригиналните вкусове от миналото, Rigoni di Asiago предлага само органични био продукти. Всички плодове и суровини, използвани при приготвянето на различните изделия са със 100% произход от биологично селско стопанство, запзавайки не само неустоимият вкус от миналото, но и околната среда. Производството не използва ГМО и намалява максимално употребата на Co2, както във фазата на селскостопанското производство, така и във фазата на преработката.
✓ Сертификат Kosher
✓ Без съдържание на ГМО
✓ Без палмово масло
✓ Без глутен
Съставки: тръстикова захар*, лешникова паста*, слънчогледово олио*, обезмаслено мляко на прах*, какао на прах*, какаово масло*, слънчогледов лецитин, екстракт ванилия*. Съдържа лешници, мляко. Може да съдържа следи от други ядки.
*продукти от органично земеделие
Условия за съхранение: След отваряне съхранявайте в хладилник. Не замразявайте
| Хранителни стойности за | 100 g |
|---|---|
| Енергийност (kcal/ kJ) | 544/2270 |
| Въглехидрати (g) | 54 |
| от които захари (g) | 51 |
| Мазнини (g) | 32 |
| от които наситени (g) | 5.7 |
| Протеини (g) | 8.7 |
| Сол (g) | 0.1 |